Teologija telesa za mlade

13.01.2014

Kaj pa, če si že zamočil? Če nisi delal vsega prav? Kaj lahko storiš? Kako ti lahko pri razumevanju pomaga strgan bankovec?

02.12.2013

Sta za obvladovanje poželenja res možni samo dve poti? Da ga izživiš ali pa ignoriraš? Katera pot je boljša? Nobena. Kaj je potem tretja pot? Poglejte si video!

20.11.2013

Tale stavek pa ne zveni logično, kajne? Da je poželenje, ki ga poznamo kot gonilno silo medsebojne ljubezni, pravzaprav njeno nasproje? Toda, če se potopimo v raziskovanje teologije telesa, bomo odkrili, kaj ljubezen sploh je.

04.11.2013

Če bi nam tujec vdrl v kopalnico – zakaj bi si zakrili genitalije in ne obraza? Od kod izvira ta sram? Kaj pa oblačenje? Kdaj se oblečemo primerno? Kdo je merilo, kaj je nekaj »primerno« in kaj ni?

21.10.2013

Kaj imata skupnega papež in Playboy? Ali je človek duhovno ali telesno bitje? Kaj je efekt kuhane žabe in kaj ima to veze z našimi telesi in pogledi? Kakšne so spodnjice pri narodni noši? Kaj vznemirja fante danes in kaj jih je nekoč?

01.10.2013

OK, padli smo na zemljo. "Podedovali" smo posledice izvirnega greha, a kako to vemo? V videu bomo naredili preprost preizkus. Poskušali bomo odkriti tudi to, ali v naših telesih res odmeva tudi tisti začetek, izvirni načrt, po katerem smo bili ustvarjeni.

23.09.2013

Gremo pogledat, kaj se dogaja v raju! Kako sta Adam in Eva dojemala božje darove in kaj se je zgodilo po "tistem" dogodku. Zakaj se je po izvirnem grehu pojavil sram in zakaj ga prej ni bilo? Je sram dober ali slab? Kdo je bil kriv, da sta podlegla zapeljevanju kače? In v dodatku vas tokrat čaka luštna razlaga, kako delujejo moški in kako ženski možgani.

09.09.2013


Polonca v uvodni oddaji spregovori o tem, kje vse lahko odkrijemo, kako smo nastali. Preko Svetega pisma bomo tudi spoznali Adama in Evo ter da naša telesa niso popolna.

28.08.2013

"Sčekiraj", kakšni bodo videi, s katerimi bo Polonca Sokol mlade na zanimiv način popeljala v skrivnosti teologije telesa. Skupaj se bomo potapljali med svoja najgloblja hrepenenja in s seganjem po presežnem, tistem "več", vzletali v višave.