Mož se noče pogovarjati

 

Žena je poklicala terapevta in ju z možem prijavila na terapijo. Glavna teževa je, da se mož z njo noče pogovarjati o vseh doživljanjih. Mož pravi, da ne vidi razloga za terapijo, saj jima vse lepo teče.

Globlje, ko gre terapija, bolj prihaja do primarnih odnosov in "jamranja" v primarni družino, kjer skrbijo za srednjo žalost. Ženo čudi, da zna mož potočiti solzo pri filmu, a ko se pogovarja z njo pa noče povedati najglobjih in intimnejših tem.

Mož se je naučil v primarni družini, da se preprosto imaš "fajn". Ne prenes "jamranja", še manj žalosti.

Na koncu terapije mož in žena reflektirata svoje doživljanje. Zanimivo je slišati ženo kaj ji je veliko pomeni ter na drugi strani moža kako je doživljal terapijo.


dr. Christian Gostečnik

dr. Christian Gostečnik, univ. dipl. psih., in specialist zakonske in družinske terapije, je terapevt in ustanovitelj Frančiškanskega družinskega inštituta. Je predavatelj na dodiplomskem in podiplomskem študiju na TEOF in vodi številne programe za študente, mlade v pripravi na zakon, zakonce v krizi, razvezane, starše, žrtve spolnih zlorab. Je avtor številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov na temo partnerskih odnosov, družine in starševstva. Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov ter predava in vodi delavnice za starše, zakonce in mlade.