Ločitev je ena najtežjih preizkušenj v človekovem življenju

 

 

Ko pride do ločitve, še posebej če sami tega nismo želeli, se v nas naselijo strah, občutek zapuščenosti in nemoči. Kaj lahko takrat storimo, da bi iz tega ne izšli ranjeni in ponižani, da bi bil čas po ločitvi bolj znosen?

NA ODHODE NISMO NIKOLI PRIPRAVLJENI

Ločeni ljudje včasih rečejo, da bi jim bilo lažje, če bi umrli, kot pa to, da so šli skozi ločitev. »Ker je to nekaj tako globoko segajočega, na odhode nismo nikoli pripravljeni,« ugotavlja p. Christian Gostečnik v današnji oddaji.

KAJ LAHKO STORIMO?

Gostečnik poudarja, da je tisto, s čimer si lahko pomagamo, že zavedanje, da vsak v zakon stopa zaradi sebe. In tudi izstopa zaradi sebe. Če se tega zavedamo, smo storili že veliko. Katere so faze, skozi katere gremo po ločitvi? S čim si lahko v času prebolevanja ločitve pomagamo?

dr. Christian Gostečnik

dr. Christian Gostečnik, univ. dipl. psih., in specialist zakonske in družinske terapije, je terapevt in ustanovitelj Frančiškanskega družinskega inštituta. Je predavatelj na dodiplomskem in podiplomskem študiju na TEOF in vodi številne programe za študente, mlade v pripravi na zakon, zakonce v krizi, razvezane, starše, žrtve spolnih zlorab. Je avtor številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov na temo partnerskih odnosov, družine in starševstva. Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov ter predava in vodi delavnice za starše, zakonce in mlade.