Nesamozavesten otrok

 

Po 6. letu, ko otrok odide v šolo, začne hkrati vstopati tudi v širše družbeno okolje. Ob tem se počuti nelagodno, saj mu je vse novo in nima še nobenih izkušenj.  

Otrok tako potrebuje podporo, potrebuje spremstvo staršev, da se ob njih nauči iti v svet. Kasneje bo že imel izkušnje, zaradi katerih mu bo lažje.

Veliko pa lahko otroku pomagamo tudi tako, da predelamo svoj lastni strah. Naša nesamozavest se namreč tudi prenaša na otroka, očetova predvsem na sina, mamina pa na hčerko.

 

 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.