Vrtec - kako izbrati najboljšega?

 

Pri izbiri pravega vrtca je bolj kot metoda je pomembna dobra vzgojiteljica. Ni bistvo v metodi, pač pa v ustvarjanju varnega in sproščenega vzdušja. Tega pa lahko zagotovi le vzgojiteljica.

Realnost pa je takšna, da starši težko izbiramo vrtce, saj so le ti prezasedeni. Pa vendar, če je le možnost, si je dobro vrtec prej pogledati, se pogovoriti z osebjem.

Pri izbiri moramo biti pozorni vsaj na to, da izberemo vrtec, ki nam vsaj približno ustreza, ter da si res vzamemo čas za uvajanje v vrtec. 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.