Uspavanje z nasmehom

 

Da otrok lahko zaspi, se mora najprej umiriti. Starši pri tem velikokrat delamo napako, ker si vzamemo premalo časa za uspavanje. 

Za to, kako otroka uspavati in kje naj spi, ni univerzalnega recepta. Najboljše je, če se starši prilagodijo otroku: uspavajo naj ga tako, kot otroku paše, spi pa lahko sam ali s starši, tako kot mu je ljubše. 

Zanimivo je tudi, da otroci prej zaspijo, če jih da spat oče. 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.