Stiske šolskega otroka

 

Če se otrok znajde v stiski, je zelo pomembno, da starši to zaznajo in se o tem z otrokom veliko pogovarjajo. Otrok mora čutiti, da starši čutijo njegovo stisko in da so se z njim pripravljeni o tem pogovarjati. 

Pri izbiri interesnih dejavnosti je potrebno biti previden, da otroka ne preobremenimo, ter da otrok izbere dejavnosti, ki so mu všeč in ob katerih se bo lahko razvijal. Še vedno pa mu mora ostati dovolj prostega časam ki ga bo preživel s starši.

Kaj pa ko vrstniki začnejo zavračati določenega otroka? Več o tem pa v pogovoru ...

 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.