Najbolj težaven ravno doma

 

Otroci zelo dobro prepoznajo, kako naj se kje obnašajo, da bodo dobro skoz prišli. Tako zelo dobro ocenijo, kaj je nekje sprejemljivo in kaj ne.

To, da je otrok v vrtcu priden, doma pa "težaven", je odraz zdravega otroštva. V vrtcu se otrok prilagodi, ko pa pride domov, mora dati ven sva čutenja, ki so se preko dneva nabirala.

Odrasli smo tisti, ki otroku pomagamo predelovati čutenja in zato otrok rabi pomoč staršev, da predela stres in se sprosti ter tako pripravi na naslednji dan.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.