Koliko knjig in igrač potrebuje otrok

 

Eden izmed didaktičnih pripomočkov so tudi knjige. Nekateri otroci jih radi prebirajo in se z njimi že zgodaj zamotijo, spet drugi so zanje manj zainteresirani.

Otrokovi možgani se razvijajo v odnosu z odraslo osebo. Knjiga ali igrača je lahko pri tem v pomoč, nikakor pa ne more biti ključni element. Igrača ali knjiga pri majhnem otroku sama po sebi ne spodbujata rasti možganov. 

Ko otroka že zanimajo kratke zgodbice, je bolj kot sama vsebina knjige pomembno to, kako zgodbico preberemo in kako jo navežemo na otrokovo življenje. 

V pogovoru pa tudi o tem, koliko igrač potrebuje otrok in ali so risanke potrebne.

 

 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.