Kakšno družbo potrebuje malček

 

Malček do tretjega leta starosti potrebuje zelo malo odnosov Njegovemu razvoju povsem zadoščajo odnosi znotraj družine, odnosi v širši družini in odnosi z ožjimi prijatelji.

Čeprav se v tem času že začenja zanimati za vrstnike in jih tudi že začenja posnemati, pa tu še ne gre za skupno igro. Vrstniške odnose potrebuje šele po tretjem letu. 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.