Kako otroka pripraviti na dojenčka?

 

Starša sta tista, ki morata kot prva v polnosti sprejeti novega dojenčka, saj lahko šele nato začneta otroka pripravljati na to, da bo dobil bratca ali sestrico. 

Ni namreč samoumevno, da bo otrok novega člana vesel. Vendar če starši novega dojenčka v polnosti sprejmejo, potem otrok ne bo čutil nobene teže bremena in bo dojenčka z veseljem sprejel

Starša pa morata paziti, da bosta z vsemi otroki ohranjala čustveni stik in bližino. 

 

 

 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.