Gibanje dojenčka

 

Marsikatera mama odloži otroka v stajico zato, da lahko v miru opravi gospodinjska opravila brez skrbi, da bi se otroku kaj zgodilo. Vendar pa je veliko bolje, če otroku zagotovimo varno okolje, kot pa da ga zapremo v stajico, saj se tako boljše razvija. 

Pri gospodinjskih opravilih pa tudi na sprehodu zelo prav pridejo vreče in drugi pripomočki za nošenje otroka. 

V slingu mama bolje začuti otroka, ker lahko takoj prepozna otrokove potrebe. Dobro pa vplivajo tudi na razvoj, saj se otrok v njih neprestano giba.  

 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.