Duhovnost in otroci

 

Duhovnost je nekaj, kar je položeno v vsakega otroka. 

Majhen otrok dojema duhovnost na način, kako sebe doživlja v odnosu s staršem. Ta starševska ljubezen je najbolj močan steber duhovnosti. 

Kasneje si Boga zelo živo predstavlja, nato ga pritegnejo zgodbe. Ko pride v najstniška leta, mora pri sebi ugotoviti, ali verjame. In to je priložnost za starše, da pri sebi prerešetajo, kakšna je njihova vera (ali dejansko živijo osebno vero ali so le tradicionalni verniki). 

 

 

 

 

 

Andreja Poljanec

Andreja Poljanec, univ. dipl. psih. in specialistka za zakonsko in družinsko terapijo, je terapevtka in raziskovalka na Frančiškanskem družinskem inštitutu. Kot doktorandka sodeluje na predavanjih ter vajah na podiplomskem študiju zakonske in družinske terapije na TEOF. Je avtorica več znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov ter oddaj na temo starševstva in partnerskih odnosov ter soavtorica knjig Rahločutnost do otrok in Med dvema ognjema.
Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov. Je soustanoviteljica in voditeljica "Skupine za mlade mamice" in "Šole za rahločutno starševstvo" ter predava in vodi delavnice na temo družinskih in partnerskih odnosov.
Je poročena ter tudi sama mama petih otrok.