Gradniki družbe: ženske ali moški?

 

P. Branko Cestnik v tokratni oddaji spregovori o tem, kakšno vlogo imajo ženske v razvoju in obstoju družbe. Moški imajo že drugačno konstitucijo od žensk, kar pomeni, da so fizično močnejši. Žensko telo pa je oblikovano tako, da lahko rodi in hrani novorojenčka. Prav tako je v želji po enakovrednosti spolna revolucija prinesla koncept hitre in svobodne spolnosti. Vendar – ta koncept odgovarja moškemu. Prinesla je tudi pornografijo – tudi to ustreza moškemu, ženska pa je ponovno v vlogi predmeta. Ženske so namesto pridobivanja enakovrednosti ponovno izgubile.

Enakovredna vloga ženske v družbi ni tekmovanje z moškimi. Ženske v družbo vstopajo na drugačen način, ne da bi postajale možača. Ženska je z rojevanjem in vzgojo tista, ki postavlja nove gradnike družbe. Moški ustvarja dobiček, ženska pa »vzreja« potomstvo. Ženske, ki ne morejo imeti otrok, pa so lahko rodovitne na drugih področjih in prav tako na pomemben način sodelujejo pri gradnji družbe.

Na drugi strani pa p. Cestnik spodbuja ženske, naj bodo več v politiki in gospodarstvu. Vendar na ženski način. Saj če moški neha biti moški in ženska neha biti ženska, se lahko začne izumiranje človeštva.

Biti kristjan danes

Na Zavodu iskreni.net gostimo vedno aktualnega in konstruktivno kritičnega p. Branka Cestnika. Pogovarjamo se o izzivih za krščanstvo in kristjane v današnjem svetu.