Kako otroke omejiti pri Facebooku in igricah?

 

Oglejte si dva pristopa do otrok, ki veliko uporabljajo Facebook in igrajo računalniške igrice.

Tokrat Polona veliko uporablja Facebook in starša opažata, da preveč časa prebije na tem omrežju. Kako se pogovarjati z otroki, da bi omejili uporabo Facebooka - še posebej na kaj je potrebno biti pozoren pri mladostnikih. Obdobje družabnih omrežij ne predstavlja nekaj novega in nerazumljivega le za starše ampak tudi za mlade. Še nikoli v zgodovini nismo bili priča taki situaciji. Kako se o tem pogovarjati z otroki?

Miha je navdušen nad igricami in se mu zdi ta svet tako zanimiv, da ga starša tako ali tako ne moreta razumeti.dr. Christian Gostečnik

dr. Christian Gostečnik, univ. dipl. psih., in specialist zakonske in družinske terapije, je terapevt in ustanovitelj Frančiškanskega družinskega inštituta. Je predavatelj na dodiplomskem in podiplomskem študiju na TEOF in vodi številne programe za študente, mlade v pripravi na zakon, zakonce v krizi, razvezane, starše, žrtve spolnih zlorab. Je avtor številnih znanstvenih, strokovnih in poljudnih člankov na temo partnerskih odnosov, družine in starševstva. Aktivno se udeležuje slovenskih in mednarodnih kongresov ter predava in vodi delavnice za starše, zakonce in mlade.