Družine in njihovo poslanstvo

 

Družine z majhnimi otroki se lahko marsikdaj znajdejo pred dilemo, če k sveti maši iti tudi z majhnimi otroki. Včasih se namreč zgodi, da imamo občutek, da otrok moti zbranost občestva ali duhovnika. Včasih so tako rekli, da je otrok "zrel" za sveto mašo šele okoli sedmega leta starosti. P. Branko Cestnik to zanika in spodbudi starše, naj sveto mašo obiskujejo skupaj z otroki. Bogoslužno izkustvo je namreč lahko tudi za najmlajše bogata izkušnja – če znamo starši otrokom to približati in jih spodbuditi k opazovanju (možnosti za to nam ne zmanjka: zanimivi so svetniki, barve, ministranti ...). Da pa bi otrok vse to lahko zaznaval, mora sedeti čim bolj spredaj. Bogoslužje je predokus nebes na zemlji, zato tega ne zamudimo! In to omogočimo tudi otrokom.

Cerkve ne tvorijo samo župnijo, tvorijo jo družine. Saj družine niso nekaj priložnostnega, ampak so odslikava božje skrivnosti. Več o tem pa v prispevku, zato vabljeni k poslušanju!

Biti kristjan danes

Na Zavodu iskreni.net gostimo vedno aktualnega in konstruktivno kritičnega p. Branka Cestnika. Pogovarjamo se o izzivih za krščanstvo in kristjane v današnjem svetu.